Kaki
De Kakiboom is een exotische, winterharde boom. Wordt ook wel de Japanse appel genoemd, het is de nationale vrucht van Japan.
Behalve de heerlijke én gezonde oranje vruchten, siert de Kakiboom je tuin met zijn prachtige herfstkleuren en roze of mooie gele bloesem. Als fruitsoort niet zo bekend als de appel of peer, maar wel zeker zo lekker! Kaki fruit is een exotische lekkernij. De vrucht is eetbaar en bevat veel vezels, en kan zowel met als zonder schil worden geconsumeerd.
Met zijn gladde, oranje schil en zoete, sappige vruchtvlees wordt de vrucht ook wel gezien als de wintertomaat. Kakivruchten moeten narijpen en zacht worden dan wordt de vrucht zoet en aromatisch. Is rijk aan vitamine A en C en geeft vanaf de eerste hap je immuunsysteem een boost. Niet voor niets dat ‘t vroeger in Japan werd gebruikt als medicijn. Een appeltje voor de dorst, maar dan anders.
Bloeitijd: juni
Oogsttijd: oktober - november, na de eerste vorst
Wat kun je plukken: de kaki's